Vulgarni teatar – MANS

Neki ljudi žive da bi se narugali drugim ljudima. MANS transformisan u ulični, vulgarni, teatar zauzima prvo  mjesto u Podgorici, po mojoj procjeni. Reditelj, scenarista i glavna glumica je Vanja Ćalović. Pošto nema prijatelja da joj reče: „Ej, Vanja, ne avetaj! Stani malo!“ – ja ću nešto morati da joj kažem jer mi je žao što se prosipa.

Vanja, zamolila bih vas da, za početak, potražite neku kreativnu osobu da onome što činite udahne bar malo duše, da neki smisao. Vaše, jadno, primitivno pozorište vrijeđa inteligenciju obrazovanog čovjeka tj. čovjeka koji ima u sebi sistem vrijednosti.

Vanja, ovim što radite po ulici, tačno ste pokazali sliku vaše mentalne strukture i nije dobro što se sve toliko dobro vidi. Obraćate se najprimitivnijem nivou ljudske svijesti – onoj životinji u čovjeku. I, na nesreću vašu, to i promovišete. Žalosan je to teatar.

Daću vam ideju, ako mislite da živite u vrijeme pasa i mačaka. Lajte ili mjaučite po ulicama! Bolje je i to nego da nastavite sa ovim nekreativnim pozorištem.

 Nama, poznavaocima i ljubiteljima teatra, od vaših nekreativnosti se povraća, ali stvarno.To što radite je kič,Vanja! Teški kič!

I još nešto, na kraju, da kažem. Vaše kič parade etiketiraju, osuđuju. Zar vam niko nije rekao da na to nemate pravo,Vanja? Malo viška ste osilili, uzbičili što bi se kod nas reklo, pa vam je đavo pamet popio. Nemojte se ponašati kao retardirano dijete. Nemate pravo na to, zbog onih koji još vjeruju u vas.

1 comment for “Vulgarni teatar – MANS

  1. Dijana
    June 21, 2013 at 1:54 pm

    Gospodjo Kankaraš, čestitam Vam na ovim riječima oko Vanje Ćalović. Slažem se sa Vama u svemu. Žalosno je samo da je mladi svijet ima za junakinju, a ne kao sramotu Crne Gore. Daje primjer mladoj generaciji kako sa tim kričanjem po ulici može živjeti i da ne treba ići na posao i raditi, dovoljno je raditi protiv države.
    Zamislite samo prosipanje crvene boje ispred zgrade Skupštine. Kakvi su to uzorci, kakav je to primjer djeci, mladim generacijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *