Đe je tu pravda?

Kukavičluk mog naroda me boli. Znam da je to njegova depresija – beznađe. Ne vjeruju nikome jer su svjedoci velike nepravde koja vlada u našoj domovini. I ja imam primjere nepravde: I, II, III, IV i V, ali vjerujem „pobijediti mora dobro što kreće sa zlim da se tuče“.

Prvi primjer: aktuelni ambasador države Crne Gore (u Beogradu) Branislav Mićunović, do skoro ministar kulture Crne Gore, neprijatelj je moj i moje porodice. Već je četvrta godina kako on meni ne dozvoljava da radim u ministarstvu kulture. Bila sam jedini kandidat na konkursu od 14. 2. 2011. godine, ispunila sve uslove konkursa, položila test i nijesam bila primljena na radno mjesto savjetnika za izdavačku djelatnost. Tri presude Upravnog suda su ministru saopštile da je pogriješio ali on je zaumio da je iznad zakona i pravde zemaljske. I ispada da je tako jer mu vlada Crne Gore za to daje podršku pa čak i nagradu!

Drugi primjer: moja kćerka je prva i, dosad, jedina crnogorska harfistkinja ne može da bude zaposlena u Crnogorskom simfonijskom orkestru jer, navodno, u ministarstvu kulture nema para za to radno mjesto. Rekli su joj da može biti angažovana po nekakvom ugovoru odnosno uvjerenju dirigenta – ruskog violiniste Kraska.

Treći primjer: Nela Savković, urednica TVCG, prima tri plate – u TVCG, na Univerzitetu Donja Gorica i na nkšićkom fakultetu.

Četvrti primjer: Živko Andrijašević, aktuelni savjetnik premijera Đukanovića, prima isto tri plate. Profesor je na nikšićkom fakultetu, savjetnik je u Vladi Crne Gore i član upravnog odbora Montenegro Airlines.

Peti primjer: direktor Narodnog muzeja Crne Gore Pavle Pejović  prima barem četiri plate: u Narodnom muzeju, kao profesor na Likovnoj akademiji, u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti i u Dukljanskoj akademiji nauka i umjetnosti. Osim toga član je velikog broja žirija i dobija apanaže kao car i dijeli nagrade kumovima i ostaloj rodbini.

Mogla bih nabrojim barem pedeset ovakvih slučajeva, i predlažem da se svako prisjeti slučajeva iz svoje neposredne blizine i da napravimo neku vrstu zbornika. Kakvi su to ljudi koji ne znaju koliko im je dosta, koji otimaju radna mjesta od nezaposlenog življa?

1 comment for “Đe je tu pravda?

  1. Vukašin
    June 28, 2017 at 8:59 pm

    Hrabro i vispreno! Čestitam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *