GLUPO JE SPAVATI NA ULICI

Kao građanka sa višedecenijskim iskustvom, moram ovim putem da kažem Milošu Krivokapiću koji, na poslednjem protestu pročita prijetnju organizacionog odbora „ Odupri se“ upućenu Milu Đukanoviću. Ne znam tačno kako je išao red riječi ali rečeno je da, ako Đukanović ne podnese ostavku do 16.3.2019. okupljeni građani neće odlaziti kućama te subote veče nego će ostati na ulicama sve dok on i njegova Vlada ne odu s vlasti.  Bez pitanja nas, Miloš i organizacioni odbor odlučiše da spavamo ili sjedimo na ulici.

Ne znam čija je to glupa ideja i kako se ne nađe niko pametan da prekriži to što Miloš pročita? Sigurna sam da nijesam ja jedina koja je u tom trenutku pomislila: To bi bilo i glupo i ludo! Da napravimo blokadu saobraćaja i života zato što Milo neće da ode? Pa neće on tako lako otići. Ima Milo dosta ljudi, svojih, koji ne žele da on ode. Trideset godina je on njima činio i oni mu vraćali, na izborima. Šta misliš koliko svojih ljudi on ima? Nijesi razmišljao, znam.

Miloše, dragi! Jošt si mlad i nevješt! Imamo mi neke godine patnji i nepravdi pa se strpljivo borimo protiv nasilja koje ovaj sistem sprovodi nad svakim slobodnomislećim građaninom ove sirote, rasprodate države. Ti bi htio da mlado žito navije klasove  jer mu je, misliš, došla žnjetva? Nema na oruk, po lošoj tradiciji naših predaka; Srce treba da je u umu, Miloše, dragi, mladi čovječe!

Istina, drugačije je sve bilo u vrijeme okupacije Turaka ili Osmanlija, ako je tako lje’še kazati. Ovi sadašnji okupatori tzv. Velike sile omogućile su instalaciju DPS na vlasti i Milo ih sluša i oni ga ne bi mijenjali. Zato, polakote đeco, sa zahtjevima i uslovljavanjima.

Mirne proteste treba nastaviti svake subote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *